Articles

Rouw kent geen tijd

“Heb je het nou nog steeds niet een plekje gegeven?” De vader van Sacha is al 9 jaar overleden, maar haar rouw kent geen tijd. De ene dag is de rouw meer aanwezig dan de andere dag, maar het is er altijd. – English version

Hoe je op een liefdevolle manier omgaat met je depressie

“Op een liefdevolle manier kijken naar mezelf en luisteren naar wat mijn depressie me probeerde te vertellen, gaf me ademruimte.”

Bevroren kun je niet terugvechten: over hoe 70% bevriest bij seksueel misbruik

“Toen ik las dat 70 procent van de misbruikslachtoffers bevriest uit angst, vielen voor mij de puzzelstukjes op hun plaats. Ik kon niks anders dan bevriezen en het maar laten gebeuren. Dit maakt mij niet zwak, dit maakt mij menselijk.”

De impact van racisme op mentale gezondheid: “Emotioneel loodzwaar”

“Zoa is poep.” Zo werd de nicht van onze schrijfster Sacha verwelkomd in Nederland. Het was de inleiding van een leven vol racisme. Een gesprek over onder meer de impact van racisme op mentale gezondheid.

Gebruik liever een ander woord voor zelfmoord

Sacha verloor haar vader en neef aan zelfdoding en schrijft hierover. Het woord ‘zelfdoding’ is bewust gekozen: “Ik vind zelfmoord een misselijkmakend woord.”

“Val jij op meisjes? Maar je ziet er helemaal niet lesbisch uit”

Je draagt een jurk, doet geen jongensdingen en hebt geen kort kapsel. Over de worsteling om niet te voldoen aan de stereotype-lesbienne en niet voldoen aan de norm.

About Me

Either write something worth reading or do something worth writing.

– Benjamin Franklin

Hi, my name is Sacha Celine Verheij and I am 24 years old. I intend on making this world a better place for everyone. Photography is not my only way of doing so. I write about marginalized groups, taboo subjects and whatever needs to be talked about.

For now everything is still in Dutch. This will change in the future, since I moved to Brussels recently. I’ll write in English in order to expand my reader community, but mostly to touch upon more lives in this big world.

You can read some of my poetry here.

%d bloggers like this: