Interviews

Naast fotografie focus ik me op het doorbreken van taboes door een pen in mijn handen te nemen. Door te schrijven en te spreken over datgene wat onderbelicht is en gevoelig ligt, probeer ik recht te doen aan gemarginaliseerde onderwerpen als mentale gezondheid, seksualiteit en diversiteit.

Binnenkort komt mijn boek met Caro Suringar uit: ‘Golven van verdriet: leren surfen op de zee van depressie’. Bij interesse kunt u een mail naar golvenvanverdriet@gmail.com sturen.

Lees hieronder een aantal interviews over mijn werk.

Depressie als liefdevolle richtingaanwijzer: “Waarom deinzen we ervoor terug?”

Ilham Oukhiar

Het hebben van een depressie gaat vaak gepaard met heersende stigma’s die kleven aan mentale gezondheid. Om die reden besloten Caro Suringar (25) en Sacha Verheij (24) het om te draaien en depressie vanuit een andere hoek te portretteren: als liefdevolle richtingsaanwijzer voor het leven. 

Lees het interview hier.

Hoe je omgaat met een depressie? ‘Zeg ja tegen dat donkere’

Judith Tielemans

Twee jonge Utrechtse vrouwen Caro Suringar en Sacha Verheij beschrijven uit eigen ervaring hoe je op een liefdevolle manier kunt omgaan met depressie. Met zelfgeschreven gedichten, illustraties en filosofieën bieden ze een nieuwe kijk op mentale gezondheid.

Lees het interview hier.

Foto door AD-fotograaf Angeliek de Jonge.

Hoe ga je om met depressie? Sacha: “Het hielp om te horen dat ik niet gek ben”

Gilly van FunX Radio

Caro Suringar en Sacha Verheij schreven een boek over hun eigen ervaringen met depressie. Met gedichten, illustraties en inzichten willen ze een andere kijk op mentale gezondheid bieden. Bij Gilly vertelt Sacha over hun boek en hoe je liefdevol met je depressie omgaat.

Beluister het radiofragment hier.

Illustratie uit het boek ‘Golven van verdriet’ door Sanne Kerssens.

Born To Talk

Merveille Tandu-Pedro

Geef mentale gezondheid een evenwaardige plek naast fysieke gezondheid.

Sacha Verheij in de nieuwe afl. van ‘Born To Talk’

In de Youtube-serie ‘Born To Talk’ gaat Merveille met verschillende mensen in gesprek die haar inspireren. De gespreksonderwerpen variëren van racisme tot politieke onderwerpen en van maatschappelijke problemen tot muziek.

In de 10e aflevering vertelt Sacha over haar depressies en hoe de maatschappij omgaat met mentale gezondheid.

Born To Talk – Sacha Verheij #10

Expositie ‘OPEN over depressiviteit’

In de reizende expositie ‘OPEN over depressiviteit’ vertellen 30 jongvolwassenen aan de wereld hoe zijn met hun depressie omgaan. Vanaf 9 oktober is deze expositie, gerealiseerd door Stichting Open Mind en fotograaf Linelle Deunk, te zien in het Vondelpark en zal daarna verder reizen door heel Nederland.

Opening op 9 oktober in de Vondelkerk in Amsterdam.

De opening van ‘OPEN over depressiviteit’ vond vrijdag 9 oktober 2020 plaats in de Vondelkerk in Amsterdam. Vanuit mijn rol als ambassadeur van Missie Mentaal van Alles is Gezondheid mocht ik aanschuiven.

Ik sprak o.a. over waar nog winst te behalen valt op het gebied van mentale gezondheid, wat voor tips ik wil meegeven aan jongeren en wat voor gesprekken ik heb gevoerd met staatssecretaris Paul Blokhuis van Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wil je met mij in contact komen?


%d bloggers like this: